@{ var parent = Model.Parent; }

5 gode råd til at blive en mere effektiv projektleder

22. september 2015

Hvordan bliver du en mere effektiv projektleder? Vi har fremhævet fem ting du bør være opmærksom på. 

1)   Vær en leder – få det bedste frem i dine kollegaer

Som titlen indikerer er det vigtigt at projektledere påtager sig rollen som ”leder” og hele tiden holder hovedmålet for øje; nemlig at komme i mål med projektet.

Her skal du finde en balance mellem at støtte og udfordre de individuelle holdmedlemmer, så de motiveres til at yde deres bedste. Sæt klare forventninger op for projektet og hold de enkelte personer ansvarlige for deres arbejdsopgaver og resultater. Opfordr teamet til at stræbe efter de gode resultater og sørg for den rådgivning og support, der skal til for at nå resultaterne.

2)   Uddelegér opgaver

Der er ingen pointe i at have et team, hvis du selv laver det meste arbejde. Ofte påtager projektledere sig for mange arbejdsopgaver, hvilket leder til ineffektivitet, manglende fokus på det overordnede mål og manglende motivation blandt holdmedlemmerne. For at få mest værdi ud af dit team, organisation og projekt skal du uddelegere opgaverne og droppe tanken om ”at det går hurtigere, hvis jeg selv ordner det”. Ved at uddelegere opgaver gøres der plads til, at du kan koncentrere dig om strategiske aspekter af projektet.

Når du uddelegerer opgaver, skal du tænke på personernes udviklingsområder og udtænke måder, hvorpå du kan udfordre og holde dem på mærkerne. Dit team er langt mere motiveret og produktivt, hvis medlemmer udfordres og er i stand til at bidrage til såvel individuelle såvel som fælles målsætninger.

3)   Vær opmærksom på projektets ændringer

Som projektleder vil du opleve, at projektet ændrer sig undervejs. Projekter er ofte kendetegnet ved, at der er mange interessenter i forskellige organisatoriske dele og niveauer i virksomheden. Det gør organisationen kompleks, hvorfor projekter ofte ændrer retning og mål, hvilket nemt kan påvirke det samlede projekt. Det er helt ok, at projektteamet og interessenter bliver klogere undervejs, men det er vigtigt, at du nøje overvejer ændringerne og foretager en vurdering af afledte konsekvenser af ændringen. Samtidig bør du tjekke projektplanen, herunder milepæle og ressourcer i forhold til den ønskede ændring.

4)   Bevar roen - skab løsninger

Gode projektledere er klar over, at der aldrig er en lige vej til målet. Ofte vil projektet tage nogle uventede drejninger, hvorfor du som projektleder skal kunne skabe real time løsninger og holde hovedet koldt i pressede situationer. Husk at fokusere på det overordnede strategiske mål og skab alternativer ved at evaluere og samarbejde og udvælg den bedste løsning uden videre drama.

5)   Vær agent for forandring

Regler og procedurer kan bidrage til at forenkle processen og få komplicerede projekter til at køre som smurt. Men som projektleder bør du hele tiden være på udkig efter måder at arbejde smartere på – hav kendskab til hvilke nye teknologier, der kan implementeres og identificer måder, hvorpå processen kan forbedres. Lyt til projektgruppen og lyt til forslag til forandringer. Ofte gavner forandringerne ikke kun selve projektet, men kan også gavne andre projekter og virksomheden i det hele taget. 

Tilmeld dig vore nyhedsmails, og hold dig opdateret med hvad der sker i sure'it, og hvad sure'it kan hjælpe dig og din virksomhed med.

Vi tilstræber at udsende 3 til 4 nyhedsmails om året.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsmail giver du samtidig samtykke til at vi må kontakte dig via mail og telefon. Dit samtykke bliver opbevaret digitalt, og behandlet jf. sure'its Privatlivs Politik. sure'it overholder endvidere Persondataloven og EU persondatafordningen. Du kan læse vores Privatlivspolitik her >>> 

 

Tilmeld dig ved at anvende nedenstående form: