@{ var parent = Model.Parent; }

Her er de tre største digitale tendenser i 2018

21. december 2017

Dyk ned i 3 digitale tendenser, som vi forudser kommer til at få betydning for din virksomhed i 2018.

Persondata – nu sker stramningerne

Persondata var et af de mest omtalte emner i 2017 – og det stopper ikke nu. Først i sidste kvartal af 2017 blev virksomhedsejere klar over, at der lå en opgave som specielt ledelsen var ansvarlig for at løse hurtigst muligt. Derfor bar 2017 i særlig grad præg af, at mange virksomheder var afventende.

I stedet bliver 2018 er år med fokus på aktivitet og handling. Nu sker stramningerne og det betyder, at de første fem måneder frem mod den 25. maj vil være mærket af stor aktivitet omkring implementeringer af strategier, politikker og processer, der gør virksomhederne klar til EU persondataforordningen.

I det sidste halvår af 2018 vil vi se de første sager blive offentliggjort, og disse sager vil give et fingerpeg om på hvilket grundlag og hvilke konsekvenser, domme vil få i Danmark.  

Tjekliste: Overholder jeg persondataloven?

Microservices – alternativ til de traditionelle IT-systemer  

Microservices er én af de nyere trends. Microservices kan beskrives som uafhængige mini-applikationer, som typisk er implementeret i skyen. Hver service giver mulighed for integration sådan, at den kan kommunikere med andre microservices.

For virksomheder, som vælger at etablere en løsning baseret på microservices, betyder det, at man langt hurtigere kan udvikle og implementere nye funktioner, når behovet opstår. Fordi hver service er uafhængig af den næste, kan dedikerede udviklingshold opdaterer tjenesten uden at påvirke det øvrige system. Man kan altså rulle nye funktionaliteter ud på rekordtid, og opdateringen kan ske lige nu og her. Det er en form for produktivitet, som hidtil ikke har været muligt med de store tunge IT-systemer.

Samtidig udvikles der hele tiden nye services af mange forskellige producenter målrettet den samme opgave, og virksomheden kan derfor i langt højere grad vælge den bedste delløsning til den bedste pris. I sidste ende giver det hurtigere og bedre produkter til en billigere penge på det tidspunkt, hvor man er klar til at tage dem i brug.

Digitalisering – er det nu, det for alvor tager fart?

Digitalisering er et velkendt fænomen, som har eksisteret i mange år - men har det for alvor taget fat i de danske virksomheder? Der er ikke tvivl om, at der for ganske mange virksomheder stadig er lang vej. Der er heller ingen tvivl om, at de, der ikke lykkes med digitaliseringen, vil få det svært.

En del tøver måske, fordi de stadig opfatter IT som en omkostning, hvor mange andre ser IT som en nødvendig invertering, der er på linje med andre af virksomhedens værktøjer – en nødvendighed for at kunne drive forretning nu og fremover. Derfor tror vi, at mange virksomheder fremover sætter yderligere fokus på IT, som en del af deres forretnings-motor. Alternativet kan være farligt, for er der én ting, som er sikkert, så er det, at de omstillingsklare virksomheder i 2018 vil fortsætte overhalingen de, der endnu ikke er parate til digitalisering.

Skal vi hjælpe dig igang med digitaliseringen? Tag fat i os på 42806020 - det er helt uforpligtende. 

Tilmeld dig vore nyhedsmails, og hold dig opdateret med hvad der sker i sure'it, og hvad sure'it kan hjælpe dig og din virksomhed med.

Vi tilstræber at udsende 3 til 4 nyhedsmails om året.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsmail giver du samtidig samtykke til at vi må kontakte dig via mail og telefon. Dit samtykke bliver opbevaret digitalt, og behandlet jf. sure'its Privatlivs Politik. sure'it overholder endvidere Persondataloven og EU persondatafordningen. Du kan læse vores Privatlivspolitik her >>> 

 

Tilmeld dig ved at anvende nedenstående form: