@{ var parent = Model.Parent; }

Når du skal vælge en IT rådgiver

16. juni 2015

Står du overfor at skulle vælge en ny IT løsning? Er du i tvivl om, hvilken IT rådgiver du skal vælge, og om du overhovedet har brug for en? Her et par fif, der gør dit valg nemmere.

Valg af en ny it-løsning er én af de største beslutninger, som en virksomhed kommer til at tage. Mislykkedes IT projekter koster dyrt, hvorfor valg af IT rådgiver kan være afgørende for, at din virksomhed kommer godt fra start og helt i mål.

Behøver jeg en IT rådgiver?

Hvis du kan svare ja til én af disse to spørgsmål, kan du overveje at klare opgaven på egen hånd:

Spørgsmål 1

Har du ansatte, oftest i din it-afdeling, som har erfaring i at vælge større it-løsninger og leverandører, og som har erfaring i tilsvarende implementeringer?

Hvis ja, så vær sikker på at:

…de har mulighed for at disponere op til 50 % af deres tid til opgaven.

…at de har evnen til at arbejde med ansatte i alle områder og på alle niveauer i din virksomhed. Således er det en god ide at pågældende er en stærk kommunikatør.

…at de har en solid projektleder erfaring

Spørgsmål 2

Har du en meget klar kravbeskrivelse af virksomhedens behov, der i store træk indskrænker dit valg af it-løsning til et par branchespecifikke løsninger?

Hvis du kan svare ja til dette spørgsmål og allerede har kompetencer i huset, som kan styre forløbet, har du måske ikke behov for en rådgiver.

Hvad skal jeg se efter hos en IT rådgiver:

 • Produktkendskab
  Kig efter en rådgiver hvis kunder har valgt forskellige IT løsninger. En rådgiver, der kun har erfaring med én løsning/leverandør, har et begrænset markedskendskab og/eller har måske en præference for en bestemt leverandør.
  Spørg rådgiveren om et par eksempler på produkter/leverandører, som han tror kan passe til virksomheder som din.
 • Brancheerfaring
  Du behøver ikke nødvendigvis en rådgiver med erfaring fra din specifikke branche - men det skader ikke. Det er ligeså vigtigt, at rådgiveren har erfaring med virksomheder i Jeres størrelse. I visse situationer er det en fordel hvis rådgiveren har brancheerfaring såsom hvis din virksomhed er indenfor en reguleret industri såsom medicinalindustrien. 
 • Rygte
  Spørg altid efter referencer på rådgiveren og gerne referencer, der er sammenlignelige med din virksomhed.


Det rette match mellem din virksomhed og den rette uvildige IT rådgiver giver dig en bedre chance for at finde en løsning, der passer til din virksomhed. Det kan både spare dig tid og give dit projekt en god start! 

Tilmeld dig vore nyhedsmails, og hold dig opdateret med hvad der sker i sure'it, og hvad sure'it kan hjælpe dig og din virksomhed med.

Vi tilstræber at udsende 3 til 4 nyhedsmails om året.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsmail giver du samtidig samtykke til at vi må kontakte dig via mail og telefon. Dit samtykke bliver opbevaret digitalt, og behandlet jf. sure'its Privatlivs Politik. sure'it overholder endvidere Persondataloven og EU persondatafordningen. Du kan læse vores Privatlivspolitik her >>> 

 

Tilmeld dig ved at anvende nedenstående form: