@{ var parent = Model.Parent; }

Sure’it indgår i nyt samarbejde, der skal forbedre IT sikkerheden i danske virksomheder

27. maj 2016

IT-angreb er et stigende problem for virksomheder i Danmark. Især små og mellemstore virksomheder er særlig udsatte i forhold til den voksende trussel. Gennem et nyt samarbejde med Rigspolitiets National Cyber Crime Center, går sure’it nu ind i kampen om at forebygge IT-angreb i de danske virksomheder.  

41 % af danske SMV’er er det seneste år blevet ramt af IT-angreb. Sådan lyder resultatet af en undersøgelse fortaget af KMD. (Kilde: CIO-survey af KMD analyse) Truslen mod danske virksomheder vokser og ofte står virksomhederne uden et tilstrækkeligt forsvar. Med målet om at dæmme op for og nedbringe omfanget af IT-kriminalitet har sure’it derfor indgået et samarbejde med Dansk Politi, der skal gøre dette muligt. 

"Gennem samarbejdet, kan vi være med til at oparbejde viden om, hvordan man både forebygger og afhjælper den store trussel, som IT-kriminalitet er for danske virksomheder. En viden som vi oplever, at virksomhederne ofte står og mangler,” fortæller Per Nielsen, partner i IT-rådgivningsvirksomheden sure’it.

Samarbejdet, som går under navnet NC3SKYT, skal både forebygge IT-kriminalitet og danne ramme om, hvordan virksomheder fremover kan afhjælpe følgerne af angrebene, når de er sket. Noget der især kan komme de danske SMV’er til gode.  

”Den mest sårbare gruppe er SMV’erne, fordi deres forsvar ganske enkelt ikke er stærkt nok. Virksomhederne er bevidste om, at der er en trussel, men de er ofte ikke parate til at takle eller forebygge den,” fortæller Per Nielsen.

Manglende viden skaber svagt forsvar  

IT-kriminalitet udgør en stigende trussel, fordi det er forholdsvist nemt at kaste sig over. Samtidig står mange danske virksomheder uden forsvar, eller uden at vide, hvordan de kan etablere et stærkt forsvar.

"Virksomhederne skal først og fremmest anerkende omfanget af problemet og tage ansvar. Et angreb kan ødelægge en forretning og IT-sikkerhed er derfor noget, som skal forankres i ledelsen og tages alvorligt," fortæller Per og uddyber:

"Det er ikke nok at lave en teknisk løsning, som f.eks. at installere en firewall. Ofte handler sikkerhedsbruddet faktisk om den adfærd, der er på arbejdspladsen og den måde medarbejderne omgås data på," afslutter Per Nielsen.

Læs mere om initiativet her:https://www.politi.dk/NR/rdonlyres/9754888A-D977-47ED-85E1-247A335DADEB/0/NC3SKYTbrochure.pdf

 

Tilmeld dig vore nyhedsmails, og hold dig opdateret med hvad der sker i sure'it, og hvad sure'it kan hjælpe dig og din virksomhed med.

Vi tilstræber at udsende 3 til 4 nyhedsmails om året.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsmail giver du samtidig samtykke til at vi må kontakte dig via mail og telefon. Dit samtykke bliver opbevaret digitalt, og behandlet jf. sure'its Privatlivs Politik. sure'it overholder endvidere Persondataloven og EU persondatafordningen. Du kan læse vores Privatlivspolitik her >>> 

 

Tilmeld dig ved at anvende nedenstående form: