Søgning

Digital sikkerhed/IT-sikkerhedstjek

Har du oplevet brud på virksomhedens datasikkerhed?
12. oktober 2018

sure´it hjælper i dag små- og mellemstore virksomheder (SMV) med at få et overblik samt styr på IT-sikkerheden.

Jf. vores tidligere artikeler omkring SMV’ers udfordringer, når vi snakker evnen til at følge med i fremtidens digitalisering, kommer det næste spørgsmål sikkert frem på nethinden. Nemlig om hvordan vi forholder os til IT-sikkerheden. For selvom virksomheden ikke nødvendigvis har egne IT-kompetencer i huset, så bliver man alligevel mødt med krav om, at man skal være mere digital med sine omgivelser. Derfor er det vigtigt at have styr på virksomhedens IT-sikkerhed, både den interne og ikke mindst den eksterne.

Skærpede krav fra Datatilsynet

sure´it har med udgangspunkt i Datatilsynets skærpede krav i januar 2015 udviklet en service, der hjælper virksomhederne til på en struktureret måde:

  1. Sikre at man overholder gældende lovgivning jf. Persondataloven og EU-persondataforordningen
  2. Gennem en struktureret proces at skabe overblik over virksomhedens IT-drift gennem udarbejdelse af IT-sikkerhedspolitik
  3. Evt. hjælp til at implementere nødvendige forhold, herunder teknisk sikring (læs bl.a. adgangsforhold og beskyttelse mod hackerangreb)
  4. Vedligeholdelse af pkt. 1 til 3.

Et IT-sikkerhedstjek giver et samlet overblik over virksomhedens anvendelse og behandling af data. Den giver en detaljeret status og plan for, hvordan virksomheden som minimum kan opfylde lovens krav til behandling af data.