Søgning

IT-sikkerhed i små virksomheder

23. januar 2024

Små virksomheder er ikke immune over for IT-kriminalitet. Selvom jeres virksomhed er lille, er virksomheden stadig et mål for IT-kriminelle, også virksomheder med færre end 10 medarbejdere.

IT-kriminelle kommer ind hvor de kan og adgangen er bedst hvor sikkerheden er mindst. Der kan være store konsekvenser for jeres virksomhed efter et IT-angreb, da en utilstrækkelig IT-sikkerhed i jeres virksomhed kan få store konsekvenser for jeres medarbejdere, virksomheden, kunder og samarbejdspartnere.

Det er vigtigt at tage ansvar for IT-sikkerhed, som en kontinuerlig prioritet i jeres virksomhed. 

Sure’it har med udgangspunkt i Datatilsynets skærpede krav til GDPR, myndighedernes anbefalinger, Rådet for Digital sikkerhed og førende danske IT-sikkerhedstjenester, udviklet en service der hjælper virksomheder på en struktureret måde:

  1. Sikre overholdelse af gældende lovgivning, inden for persondataforordningen (GDPR).
  2. Skabe overblik over virksomhedens IT-drift og IT-sikkerhed gennem en struktureret proces.
  3. Hjælp til implementering af nødvendige foranstaltninger, herunder teknisk sikring, adgangskontrol, beskyttelse mod hackerangreb og eventuelle behov for IT-certificeringer.
  4. Rapportering og prioriteret plan
  5. Vedligeholdelse af pkt. 1 til 4

Denne service kalder vi for et: IT-sikkerhedstjek

Et IT-sikkerhedstjek giver et omfattende overblik over virksomhedens brug og behandling af data. Det inkluderer en detaljeret status og plan for at opfylde mindstekravene i loven vedrørende databehandling.

Et IT-sikkerhedstjek bør også ses som en del af en større indsats, hvor overholdelse af lovens krav markerer starten på ”best practice” og en ”levende IT-politik” med tilhørende værktøjer i virksomheden. Sure’it kan naturligvis fungere som virksomhedens tovholder i hele denne proces.

Vil du høre mere?

Så er du velkommen til at kontakte Per Ulrik Nielsen på tlf. 61 66 51 88 eller via kontakt os – knappen herunder.