Søgning

Få et godt råd om cybersikkerhed og tag en lille Quiz

7. marts 2024

Brud på datasikkerheden er et stigende problem. Årsagerne til sikkerhedsbrud er mange, det kan bl.a. være en dårlig teknisk sikring, mangel på sikkerhedspolitikker, læk af fortrolige oplysninger – kundedata, persondata, datatyveri fra tidligere medarbejdere og hacking.

Iflg. Digitaliseringsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed har 1 ud af 4 virksomheder ikke implementeret sikkerhedstiltag, såsom backup og opdatering af programmer.

Derfor har de udarbejdet 7 råd som er rettet mod de virksomheder, som ikke selv har en IT-sikkerhedsansvarlig ansat i virksomheden, og som selv må håndtere den digitale sikkerhed.

  1. Få overblik over vigtige data og systemer – Få overblik over de mest kritiske data og systemer i virksomheden, som bør beskyttes.
  2. Opdater programmer løbende – Opdatering af programmer og styresystemer hjælper med at lukke flere huller i virksomhedens sikkerhed.
  3. Køb antivirus og firewall – Antivirus og firewall er to basale sikkerhedsforanstaltninger, som beskytter virksomhedens systemer og data mod angreb. 
  4. Tag backup af data – Mangelfuld eller ingen backup er en af de mest almindelige årsager til, at virksomheder mister deres data. 
  5. Lær at spotte mistænkelige mails – Phishingmails sendt til virksomheder er en udbredt trussel. Klæd virksomheden på til at spotte dem.
  6. Lav stærke adgangskoder – Stærke adgangskoder har stor betydning for sikkerheden i virksomheden, og gør livet sværere for hackerne.
  7. Stil sikkerhedskrav til ITleverandøren – Få hjælp til at stille de rigtige spørgsmål og få bedre styr på sikkerheden i jeres outsourcede IT-løsninger.

På sikkerdigital.dk kan du læse meget mere om de 7 råd, samt tage en quiz omkring de 7 råd:

https://sikkerdigital.dk/virksomhed/syv-raad-om-it-sikkerhed

Sure’it kan sammen med dig styrke din virksomheds cyber-og datasikkerhed, databeskyttelse og dataetik.

Vil du høre mere?

Så er du velkommen til at kontakte Per Ulrik Nielsen på tlf. 61 66 51 88 eller via kontakt os – knappen herunder.