Søgning

Vejledning om overførsel af personoplysninger til tredjelande

19. april 2024

Datatilsynet har opdateret sin vejledning om overførsel af personoplysninger til tredjelande.

Hvis din virksomhed ønsker at overføre personoplysninger til lande uden for EU/EØS – såkaldte “tredjelande” – eller internationale organisationer, skal du følge de særlige regler, der er fastsat i databeskyttelsesforordningens kapitel V.

Når en virksomhed ønsker at overføre personoplysninger til tredjelande eller internationale organisationer, er det klogt først at undersøge, om EU-Kommissionen har godkendt det pågældende tredjeland som “sikkert” via en tilstrækkelighedsafgørelse. Hvis dette er tilfældet, kan personoplysninger overføres til landet eller organisationen, under forudsætning af at de øvrige bestemmelser i forordningen overholdes.

Følgende lande er p.t. godkendt af EU-Kommissionen som sikre tredjelande:

 • Andorra
 • Argentina
 • Guernsey
 • Isle of Man
 • Israel
 • Jersey
 • New Zealand
 • Schweiz
 • Storbritannien
 • Sydkorea
 • Uruguay

Desuden er følgende områder og sektorer i tredjelande godkendt som sikre:

 • Canada: Modtagere omfattet af den canadiske Personal Information Protection and Electronic Documents Act (PIPEDA)
 • Færøerne: Modtagere omfattet af den færøske lov om behandling af personoplysninger. Overførsler til rigsmyndighederne på Færøerne er ikke omfattet.
 • Japan: Modtagere omfattet af den japanske Act on the Protection of Personal Information (APPI)
 • USA: Modtagere certificeret under EU-U.S. Data Privacy Framework

Du skal være opmærksom på, at EU-Kommissionen løbende gennemgår afgørelserne for at sikre, at beskyttelsesniveauet fortsat er tilstrækkeligt. Du bør derfor med mellemrum sikre dig, at en specifik tilstrækkelighedsafgørelse fortsat er gældende. 

Læs mere om overførsel af personoplysninger til tredjelande på Datatilsynets hjemmeside: vejledningen om overførsel af personoplysninger til tredjelande

I sure’it har vi en stor viden om behandling af personoplysninger og overførsel af disse til tredjelande. Har du brug for mere viden og hjælp, kan du kontakte Per Ulrik Nielsen på tlf. 61665188 eller via kontakt os – knappen herunder.