Søgning

IT-sikkerhed i små og mellemstore virksomheder (SMV’er)

17. oktober 2024

IT-sikkerhed er blevet en stigende bekymring for små og mellemstore virksomheder (SMV’er) i 2024, især med den stigende kompleksitet og hyppighed af cyberangreb rettet mod denne sektor. Der er flere aktuelle tendenser og udfordringer, som SMV’er står over for i forhold til IT-sikkerhed.

SMV’er skal være proaktive i forhold til IT-sikkerhed. Selvom ressourcerne kan være begrænsede, kan selv grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger markant reducere risikoen for et cyberangreb.

Investering i sikkerhedstræning, opdateringsstyring, og korrekt anvendelse af cloud-tjenester er nøgleelementer i en effektiv sikkerhedsstrategi for SMV’er.

Øget sårbarhed og begrænsede ressourcer: SMV’er står over for unikke udfordringer, når det kommer til IT-sikkerhed.

  • De har ofte begrænsede ressourcer og mindre dedikerede IT-sikkerhedsteams, hvilket gør dem mere sårbare over for cyberangreb sammenlignet med større virksomheder.
  • Cyberkriminelle ser ofte SMV’er som “lavthængende frugter”, fordi disse virksomheder måske ikke har de samme robuste sikkerhedsforanstaltninger på plads som større organisationer.

Hyppige trusler mod SMV’er: De mest almindelige trusler mod SMV’er inkluderer phishing-angreb, ransomware, og social engineering.

  • Phishing-angreb er særlig farlige, fordi de ofte udnytter medarbejderes manglende sikkerhedsbevidsthed.
  • Ransomware kan lamme en virksomheds operationer ved at kryptere vitale data, som kun kan frigives ved betaling af en løsesum.
  • Social engineering, hvor angribere manipulerer medarbejdere til at afsløre følsomme oplysninger, er også et stigende problem.

Vigtigheden af grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger: For at modstå disse trusler bør SMV’er fokusere på at implementere grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger.

Regelmæssige sikkerhedsvurderinger og reaktion på hændelser: For at minimere risikoen for sikkerhedsbrud bør SMV’er foretage regelmæssige sikkerhedsvurderinger og have en klar plan for, hvordan de skal reagere på sikkerhedshændelser.

I sure’it har vi de faglige kompetencer og den nødvendige erfaring til at rådgive dig inden for IT-sikkerhed. Sure’it kan derfor sammen med dig styrke din virksomheds cyber- og datasikkerhed, databeskyttelse og dataetik.

Læs mere om hvordan vi i sure’it kan hjælpe din virksomhed med IT-sikkerhed på https://sureit.dk/services/it-sikkerhed-og-beredskab

Eller kontakt Per Ulrik Nielsen på tlf.: 42 80 60 20, på mail: sureit@sureit.dk eller via kontaktknappen herunder.